عضو مجلس خبرگان رهبری، بیان کرد: جمهوری اسلامی بعد از انقلاب پیوسته و در میدان های مختلف نظیر محرومیت زدایی ، تحصیل علوم دینی و دانشگاهی، اجتماعی و امور سیاسی از اهل سنت حمایت کرده است و با بهره مندی از اسلام ناب محمدی تبعیضی میان مذاهب اسلامی نداشته است.
ماموستا فایق رستمی ابراز داشت: امروز در نظام جمهوری اسلامی زمینه و زیرساخت وحدت امت واحده اسلامی کاملاً شکل گرفته است؛ تعداد مراکز و مساجد بعد از انقلاب افزایش و در راستای بهبود وضعیت زیرساختی فرهنگ به ویژه در مناطق اهل سنت اقدامات چشمگیری انجام شده است؛ لذا حضور جدی مسئولان در عرصه فرهنگی نیاز اصلی این دهه از انقلاب اسلامی است.
کارشناس ادیان و مذاهب اداره کل تبلیغات اسلامی کرمانشاه گفت: پیش از پیروزی انقلاب اسلامی مردم اهل سنت که در حوزه فرهنگی، علمی و اقتصادی دارای ظرفیتهای بسیار خوبی بودند عملاً هیچ نقشی در معادلات ملی نداشتند، ولی با پیروزی انقلاب اسلامی شاهد شکوفا شدن استعدادهای مردم اهل سنت بودیم که این را باید یکی از هزاران برکت این انقلاب دانست.
امام جمعه اهل سنت شهرستان قروه عنوان کرد: عزت بخشی و شناختن هویت اصلی ملت ایرانی از مهمترین دستاوردهای انقلاب اسلامی بوده است تا جای که ایران اسلامی امروز با قدرت در مقابل دشمنان ایستاده است و با توجه به اینکه توطئه های همیشگی دشمنان جهت کوچک شمردن دستاوردهای انقلاب اسلامی پا برجاست، ولی قطار این نظام با اقتدار در مسیر پیشرفت در حال حرکت است.
قائم مقام مجمع تأکید کرد: هدف اعلای نظام جمهوری اسلامی در حمایت از مسلمانان جهان، احیای تمدن نوین اسلامی و احیای شوکت وعزت اسلامی است، تا روزی اسلام بتواند بار دیگر خود را به عنوان یک تمدن و قدرت بزرگ و یک پشتوانه معنوی بزرگ در دنیا معرفی کند.
امام جمعه شهرک گریزه سنندج آزادی دینی و مذهبی را یکی از دستاورد انقلاب اسلامی برای جامعه اهل سنت برشمرد و خاطرنشان کرد: ایران اسلامی یک حکومت شیعی دارد ولی خوشبختانه تا به امروز علمای اهل سنت دارای تربیون بوده و آزادانه نظرات خود را بیان کرده اند.
امام جمعه شهرک بهاران مریوان به افزایش مشارکت اهل سنت در امور مختلف کشور اشاره و بیان کرد: اکنون اهل سنت نماینده خود در مجلس شورای اسلامی، مجلس خبرگان رهبری، فرماندهان ارشد نظامی، سفیر، مدیران استانی و ... را دارند، لذا اعطای عزت و آزادی واقعی به ملت برای رشد و توسعه در بخشهای مختلف از مهمترین این دستاوردهای انقلاب اسلامی است.
حجتالاسلام هادی محمدخواه با بیان اینکه امام خمینی (ره) جهان اسلام را در مسیر بیداری و مبارزه با استبداد و استکبار قرار داد؛ عنوان کرد: مهمترین پیامدهای نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران، وحدتی بود که امام خمینی (ره) به یادگار گذاشت و در راستای احقاق این وحدت، تفاوتی بین شیعه و اهل سنت در ارائه خدمات جمهوری اسلامی گذاشته نشد.
معاون فرهنگی وامور اجتماعی مرکز اسلامی استان کرمانشاه گفت: اگر امروز مسلمانان گرفتار استعمار غرب و شرق هستند و استکبار جهانی سایۀ شوم سلطه خویش را بر سرشان گسترده و هر گونه آزادی و حاکمیت ملی و مذهبی را از آنان سلب کرده است به خاطر اختلاف و پراکندگی این امت بزرگ و به علت ناهماهنگی و تشتت آراء آنان است.
امام جماعت گوگتپه مهاباد با اشاره اینکه نگاه متوازن و بدون تبعیض جمهوری اسلامی ایران نسبت به اهلسنت، پس از انقلاب اسلامی قابل مقایسه با زمانهای پیش از آن نیست گفت: از دوران صفوی به این سو، در هیچ کدام از حکومتهای ایران به اندازه نظام مقدس جمهوری اسلامی به اهلسنت خدمت نکردهاند.
امام جمعه «مله دزگه ذهاب» گفت: دشمن می کوشد که به هر طریق ممکن اهل سنت را در مقابل جمهوری اسلامی ایران و نیز در مقابل برادران دینی خود یعنی شیعیان قرار دهد که این دسیسه های ننگین و شیطانی است و همه ما باید در برابر آن هوشیارانه عمل کنیم.
مدرس حوزه های علمیه اهل سنت گفت: انقلاب اسلامی دستاورد های بین المللی هم داشته است و به مسلمانان فلسطین، لبنان و سوریه و ..... قدرت و اعتماد به نفس برای مبارزه با رژیم صهیونسیتی بخشیده است.
معاون پژوهش جامعه المصطفی گلستان، گفت: امروز شیعه و سنی در داخل کشور از خدمات یکسانی در همه زمینه ها برخوردار هستند که این امر حاصل همگرایی و همدلی موجود بین آنها است.
مسئول دفتر تقریب مذاهب اسلامی دانشگاه آزاد قشم، جمهوری اسلامی ایران را پیشتاز ایجاد وحدت در منطقه میداند که توجه به اقوام و مذاهب جزو اصلی سیاستهای آن است.
امام جمعه پیرانشهر با ابراز خرسندی از اینکه وحدت بسیار خوبی میان شیعه و سنی و ترک و کرد در ایران اسلامی به وجود آمده است گفت: همین خود سبب نشان دادن قدرت این نظام شده است و از سوی دیگر اجازه نمیدهد که دشمن ورود یابد و یا سبب شیطنت شود چون دشمن برای ایجاد اختلاف و شکاف میان شیعه و سنی هیچ توقفی ندارد.
امام جمعه اهلسنت ارومیه با اشاره به اینکه پس از پیروزی انقلاب اسلامی توزیع متوازن امکانات میان شیعه و سنی تفاوت چشمگیری داشته است گفت: در این راستا سعی شده که از ظرفیتهای اهلسنت استفاده بیشتری شود.